الدكتور فاروق الباز

كشف الدكتور فاروق الباز عالم الفضاء المصرى، عن تفاصيل إنسانية لأول مرة فى رحلته ليكون أبرز علماء الفضاء فى العالم، واصفًا تلك المحطات بأنها كانت نقطة تحول ليحقق حلمه.

أكد الباز الذى حل ضيفًا على برنامج "الستات ما يعرفوش يكدبوا" الذى قدمته اليوم الاثنين الفنانة منى عبدالغنى والإعلامية إيمان عز الدين على قناة "CBC"، فى حواره عبر سكايب من امريكا، أن كل ما وصل له من مرتبة علمية يدين بيها بالفضل لزوجته ووالدته، فالاولى تحملت معه صعوبات كثيرة والثانية رغم أنها كانت غير متعلمة ولكنها كانت بمثابة جمهوره الأول، قائلًا: "أى حاجة حلوة فى حياتى سببها امى على الرغم من إنها مش متعملة بس كانت عظيمة وعلمتنى كل حاجة".

أضاف العالم المصرى: "قعدت سنة ونص من غير شغل ولا مرتب وكانت بشحت 3 تعريفية من زمايلى علشان اجيب حاجة لمراتى وهى ولا اشتكيت منى ولا من الظروف زلا من البقاء فى مصر، ده أنا شحّت 35 جنيه علشان ولادة بنتى ومراتى استحملت وما اعترضتش فهى ليها فضل كبير فى حياتى".

تابع "زوجتى كانت داعمة ليا قعدت سنتين من غيرشغل ولا مرتب وهى استحملت هى السبب فى إن جمعت كل العلم ده، وهى ولا اشتكيت منى ولا ضاقت من الظروف".

وجه الباز نصيحته للشباب، قائلًا: نصيحتى للجميع تقرأ تتعملم على الدوام انا لحد دلوقتى لسه بتعلم".
"الستات مايعرفوش يكدبوا" يذاع من السبت إلى الأربعاء فى تمام الثالثة عصرًا.